chrome firefox opera safari iexplorer

З 15 вересня в Україні подорожчає стаціонарний зв'язок

03 вересня 2014 о 11:33

В Україні з 15 вересня 2014 року подорожчає на 14% абонентська плата на міський телефонний зв'язок для всіх категорій абонентів, на сільську телефонний зв'язок — на 27%.

Про йдеться в рішенні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗ) від 2 вересня.

Згідно з рішенням НКРЗ, передбачено введення в дію нових граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги, а саме: тарифів на міський та сільський телефонний зв'язок шляхом збільшення абонплати в один етап, в середньому на 15,5% для всіх категорій споживачів і з урахуванням диференціації в процентному відношенні між міським і сільським телефонним зв'язком.

Зокрема, відбудуться такі зміни тарифів: на міський телефонний зв'язок — збільшення абонплати за користування телефоном для всіх категорій абонентів на 14%; на сільський телефонний зв'язок — збільшення абонплати за користування телефоном для всіх категорій абонентів на 27%.

«Абонентська плата за користування телефонним апаратом для населення і бюджетних установ міст і райцентрів складе 33,26 гривень без погодинної оплати місцевих розмов та з погодинною оплатою 29,91 гривень. Нова абонплата за місцевий телефонний зв'язок для населення сіл і селищ міського типу складе 26, 32 гривень без погодинної оплати і 23,01 гривень з погодинною (всі тарифи вказані без податку на додану вартість)», — йдеться в повідомленні.

При цьому зростання абонплати встановлене і для небюджетних організацій: 47,63 гривень без погодинної оплати місцевих розмов та з погодинною оплатою — 43,08 гривень. Для сіл і селищ нова абонплата зросте до 41,29 гривень без погодинної оплати і 36,15 гривень з погодинною.

Як повідомлялося, до 30 листопада 2014 року дзвінки на місцеві фіксовані номери з таксофонів Укртелекому безкоштовні.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути