chrome firefox opera safari iexplorer

Заступник директора Центру Довженка звільняється через бюрократію та корупцію

25 вересня 2014 о 13:18

Заступник генерального директора державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка», один із учасників конкурсу на посаду очільника Центру Іван Козленко, оголосив, що шукає нову роботу. Також він запропонував звільнитися своїм співробітникам. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Рішення про звільнення Іван Козленко прийняв через те, що не вбачає можливою подальший розвиток Центру Довженка за нинішніх обставин: «Система заперечує подальший розвиток Центру, як в усій державі вона або має бути знищена, або будемо знищені ми. Я не готовий ще настільки жертвувати собою».

Зокрема, він відзначив, що не може виконувати свої обов'язки через «хабарництво», «корупцію» та бюрократію.

Зокрема, Іван Козленко висловив незгоду із процедурою проведення конкурсу на посаду очільника Центру: «Не можна чекати на результати «конкурсу» на посаду директора Центру півроку, готувати тонни паперів, бізнес-плани, й дізнаватись, що конкурс скасовано, бо посада невакантна! Що його буде оголошено заново й ще півроку треба проходити ті ж самі круги пекла. Це мене вражає найбільше: в нашому Мінкульті немає юристів? Треба бути заслуженим юристом України, щоб зрозуміти, що конкурс може бути оголошений лише на вакантну посаду? Це принизливо. Це профанація демократичних процедур, формалістична фальсифікація вимог громадськості».

Як розповів заступник гендиректора Центру, півтора перші роки роботи на посаді були для нього «самовбивчою безсонною та нищівною для здоров'я роботою по 16 годин щодня без вихідних і відпусток».

Звільнитися Іван Козленко порадив і співробітникам свого відділу. «Провів нараду зі своїм відділом, сказав, що в обставинах, які склалися, відсутністю прозорого, осмисленого майбутнього для Центру та браком політичної волі у тих, від кого це майбутнє залежить, щось докорінно й радикально міняти (а це, як на мене, єдина можливість припинити його триваючу агонію), не бачу сенсу пов'язувати своє майбутнє з цим приреченим на загин підприємством. Порадив всім шукати роботу», — зазначив він.

Нагадаємо, ще у березні колектив державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка» звернувся з вимогою провести відкритий конкурс на посаду голови Центру. 27 червня Міністерство культури України оголосило конкурс. 7 серпня експертна комісія розглянула чотири заявки претендентів на посаду гендиректора Національного центру Олександра Довженка, які надійшли до Міністерства культури. Після голосування членами експертної комісії до конкурсу було допущено Світлану Коробіну та Івана Козленка. На початку вересня комісія мала заслухати бізнес-плани обох претендентів та рекомендувати одного з них Міністру культури на посаду голови Центру Довженка.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути