chrome firefox opera safari iexplorer

Здорове харчування: 4 поради від експертів

17 вересня 2014 о 11:55

Ми всі знайомі з основами здорового харчування, однак дотримуватися їх досить складно. Як привчити себе до здорового харчування? Дотримуйтесь порад експертів!

1. Вам не варто їсти заради того, щоб просто поїсти. Не беріться за їжу, якщо ви не відчуваєте голод. Їжте тільки тоді, коли ви дійсно зголодніли. І як тільки ви відчули насиченість — але не тоді, коли ви вже відчули пересичення! — закінчуйте прийом їжі. Навіть якщо на тарілці залишилося ласе блюдо, все одно слід зупинитися. Не дивіться телевізор за їжею, закрийте ноутбук — перегляд медіа і газет загрожують вам переїданням.

2. Вам слід вживати більше овочів і фруктів. З'їдайте як мінімум один (але краще більше) овоч або фрукт на кожний прийом їжі. Тримайте нарізані сирі овочі в холодильнику, додайте їх в бутерброди, піцу, салати, супи і омлети. Можна змішати пюре з цвітної капусти з картопляним пюре — це не додасть вам зайвих калорій.

3. Вам слід знизити споживання фастфуду. Для цього навіть варто змінити маршрут, по якому розташовані спокусливі вітрини з сендвічами, хот-догами і тістечками. Замініть газовану воду на звичайну воду.

4. Здоровий ланч — це реально. Влаштуйте собі один корисний перекус в день. Тільки замість шкідливих чіпсів купіть собі горішки або знежирений йогурт. Можете також додати сік зі свіжих фруктів по сезону. Особливо гарний апельсиновий сік: цитрусові не забирають багато часу на очищення.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути