chrome firefox opera safari iexplorer

15 способів полегшити домашні справи за допомогою солі

01 жовтня 2014 о 11:51

Харчова сіль незамінна не тільки для приготування їжі. Також вона здатна значно полегшити більшість домашніх справ.

1. За допомогою харчової солі можна зробити яскравішим і насиченим колір килима. Для цього достатньо з вечора нанести на його поверхню дрібну сіль, а вранці видалити її за допомогою вологої губки.

2. Харчова сіль полегшить процес гостріння ножів, якщо попередньо на півгодини опустити їх леза в слабкий соляний розчин.

3. Кольорові речі не будуть линяти, якщо їх прати в теплій солоній воді. Жменька солі, додана до крохмалю, додасть білизні додаткові свіжість і блиск.

4. Якщо свіжовипрані тюлеві фіранки опустити на деякий час в солону воду, вони набудуть підкрохмаленого ефекту і ледь помітних іскорок.

5. Видалити жирні плями з манжетов і комірів буде легко, якщо перед пранням протерти ці місця чистою губкою, змоченою в розчині з 3 ст.л. нашатирю і ½ ч.л. солі.

6. Сіль допоможе і в боротьбі із запахом вогкості у ванній кімнаті. Для цього достатньо насипати її невелику кількість у відкриту ємність і залишити на підлозі.

 

7. Для довгого зберігання нашаткованої ріпчастої цибулі потрібно покласти його в посуд, посипану сіллю.

8. Щоб позбутися запаху риби, часнику, чи цибулі на шкірі, перед миттям рук з милом варто злегка потерти їх дрібною сіллю.

9. Перед початком використання нової сковороди потрібно насипати на її дно сіль і розігріти на вогні. Після того сковорода цією сіллю протирається, змащується жиром і знову інтенсивно нагрівається на вогні.

10. Протирання підігрітою сіллю також ефективно справляється з запахом риби на виделках і ложках, тарілках, каструлях і сковорідках.

11. Очистити і додати блиск поверхні праски можна з легкістю, якщо її трохи нагріти, обробити воском і пропрасувати ганчірку, на якій насипаний шар дрібної солі.

12. Щоб гумова грілка зберігала тепло довше, налита в неї вода повинна містити невелику кількість солі.

13. Видалити гіркоту і поліпшити смак пригорілого молока допоможе додавання в нього декількох крупинок повареної солі.

14. Для збільшення швидкості приготування різних блюд на парі варто посолити воду, тим самим підвищивши температуру кипіння води.

15. Добре відмити дзеркала і вікна можна за допомогою звичайної губки, змоченою у воді з додаванням солі. Такий же розчин допоможе ефективно очистити замерзлі вікна. Для того, щоб сіль в сільниці не злипалися і залишалася сухою, досить помістити в неї пару рисових зерняток.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути