chrome firefox opera safari iexplorer

Активісти вийшли на захист «Жовтня» під КМДА

31 жовтня 2014 о 12:00

Під КМДА проходить акція «Поверніть Жовтень!». На Хрещатику активісти вимагають від київської влади захисти кінотеатр «Жовтень», який був підпалений 29 листопада.

Як зазначає кандидат у депутати Верховної Ради Олександр Бригинець, «мітинг багатолюдний».

Депутат Київради Галина Янченко водночас повідомила, що Київрада зібралася на екстренне засідання, присвячене кінотеатру.

За її словами, директор кінотеатру каже, що «театр в складному стані, „що не знищив вогонь, донищила вода“. Вона також повідомляє про потреби:
— до Київенерго — виділити лінію мереж для того, щоб висушити театр і почати відновлювальні роботи
— провести експертизу щодо можливості відновлення кінотеатру
— пошук ресурсів на відновлення (кошти небайдужих киян, європейських організацій, адже кінотеатр входить до мережі європейських сінематек)
— консервування об'єкту до початку відновних робіт»

Мер Києва Віталій Кличко також «запропонував звільнити „Кіноман“ (який орендує приміщення кінотеатру „Жовтень“, — ред.) від сплати орендної плати».

Джерело: День
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути