chrome firefox opera safari iexplorer

До вихідних гаряча вода буде у всіх киян

09 жовтня 2014 о 11:23

Упродовж двох днів гаряча вода повинна з'явитися у будинках всіх киян.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко перед початком сесії Київради 9 жовтня, повідомляє прес-офіс мера.

«Щодо гарячої води. Вже 92% будинків отримують гарячу воду. Я розмовляв з представниками Кабінету міністрів, з керівником „Київенерго“ і наголосив, щоби гаряча вода була у всіх киян. І завтра ввечері – останній термін подачі гарячої води до всіх будинків, зокрема і на Троєщину», — зазначив Кличко.

Відповідаючи на запитання щодо опалення у столиці, мер Києва відзначив:

«Опалювальний сезон почнеться, коли середньодобова температура три дні триматиметься нижче 8 градусів. Це залежить від погодних умов. У нас всі борги погашені», — зауважив Кличко.

Як відомо, вранці 9 жовтня компанія «Київенерго» заявила, що станом на 8 ранку відновила гаряче водопостачання житловому масиву Троєщина. 

8 жовтня секретар Київради Олексій Резніков заявив, що Кабінет міністрів заборонив «Укртрансгазу» поставляти газ на київську ТЕЦ-6.

Раніше гендиректор «Київенерго» Олександр Фоменко заявив, що розраховує, що жителі Оболонського, Деснянського, Подільського районів і Лісового масиву будуть з гарячою водою 29 вересня.

До того Київська міська державна адміністрація обіцяла, що до 7 вересня 80% столичних споживачів будуть з гарячою водою.

Жителі Оболоні та Троєщини залишились без води ще в липні. 

Як відомо, 19 липня «Київенерго» повідомила, що найближчим часом температура гарячого водопостачання у столиці буде знижена, оскільки 14 липня ПАТ «Київгаз» обмежила газопостачання ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 та котелень «Київенерго».

«Нафтогаз» дав доручення відключити від газопостачання ПАТ «Київенерго» і низку інших підприємств теплокомуненерго, які продовжують накопичувати борги за спожите паливо.

«Київенерго» розраховує розпочати опалювальний сезон у Києві в перших числах листопада.

«Київенерго» експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

ПАТ «Київенерго» з грудня 2011 року входить в ДТЕК, яка в свою чергу входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова. ДТЕК за 450,5 мільйона гривень придбав держпакет акцій компанії і довів свою частку в «Київенерго» до 72,33%; НАК «Енергетична компанія України» належить 25% +1 акція компанії.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути