chrome firefox opera safari iexplorer

Фестиваль документального кіно у Тбілісі присвятив програму Україні

14 жовтня 2014 о 12:59

Сьогодні 14 у Тбілісі відкривається Міжнародний фестиваль документального кіно CineDoc, який підготував дводенну програму «Українські голоси». 

Це зріз нашого життя: від глухого села («У кутку» Дмитра Тяжлова) до революційного Майдану (фільм-альманах «Євромайдан. Чорновий монтаж»), від наркозалежних дітей, що згасають у підвалах Одеси («Хворісукалюди» Юрія Речинського), до упертюхів, що не збираються коритися зовнішнім обставинам, бо знають: вихід є завжди (альманах «Українські голоси»). Про це повідомив портал I-Pro.

Окрім показів, Дар'я Бассель, програмний координатор Docudays UA, а також цьогорічний член журі програми Focus Caucasus, і вітчизняний композитор Антон Байбаков розкажуть про сучасну українську документалістику на тематичній презентації.

Фестиваль триватиме до 19 жовтня.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути