chrome firefox opera safari iexplorer

Київські банки не отримують валюту, доларів у відділеннях немає

07 жовтня 2014 о 17:30

Фінансові установи більше місяця обмежують продаж валюти або зовсім його зупинили.

Купити іноземну валюту в Києві як і раніше дуже складно. Після відвідин 13 банків в одному з районів столиці долари журналіст Корреспондент.net знайшов тільки двох відділеннях.

«Валюти немає, не завозять. Продадуть нам щось — буде», — це звичайна відповідь касирів банків охочим купити валюту.

Станом на 7 жовтня іноземної валюти не було в відділеннях таких установ, як ПриватБанк, Сбербанк Росії, Universal Bank, Fidonbank, VAB, Фінанси і кредит, Імекс-банк, УкрСиббанк, Банк Фінансова Ініціатива, А-Банк і Банк Контракт (в останньому сьогодні можна було купити євро по 18,5 грн при середньому курсі обмінників 17,3 грн).

Знайти долари вдалося лише в двох банківських відділеннях — Райффайзен Банку Аваль і Діамант Банку. В останньому до каси вишикувалася величезна черга. Менеджери запевняли, що сенс стояти в ній є — валюти вистачить усім. В Райффайзен ситуація склалася трохи краще — там долари і євро продавали без черг. «Валюта є, але скуповують дуже швидко. Приходити краще з ранку», — розповіла касир відділення, зазначивши, що в банку можна замовити необхідну суму за гарячою лінією і прийти за нею в зручний час на наступний день. До речі, подібна послуга є й у інших банків.

При цьому не слід забувати, що в Україні діє обмеження на купівлю валюти — не більше, ніж на 3000 грн в одні руки на день. Втім, обійти цю заборону можна — в деяких обмінних пунктах заплющують на неї очі і можуть продати, приміром, 250 доларів за курсом 13 грн, не вимагаючи паспорта.

Водночас станом на 12:30 вівторка валюти не було і в обмінниках ТРЦ і магазинів, які обійшов журналіст Корреспондент.net. «З ранку немає валюти, нічого не продають. Коли буде, не знаємо», — знизала плечима касирка одного з таких пунктів по вулиці Мате Залки на Оболоні.

Нагадаємо, вчора голові НБУ не вдалося купити 200 доларів у відділенні банку. Раніше Гонтарєва назвала оптимальний курс долара на рівні 12,95 гривень, а всі інші цифри — спекуляціями.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути