chrome firefox opera safari iexplorer

На виборах не зможуть проголосувати майже 5 млн українців

24 жовтня 2014 о 18:00

4,6 млн виборців України не зможуть проголосувати на позачергових парламентських виборах через російську агресію і військові дії на сході України.

Про це під час прес-конференції в УНІАН повідомила координатор парламентських і виборчих програм Громадської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

За даними ОПОРИ, 100% громадян, які проживають в Автономній Республіці Крим та Севастополі, не зможуть взяти участь у голосуванні – це 1,8 млн громадян.

«У Донецькій області, за нашими підрахунками, 49% виборців не зможуть взяти участь у голосуванні, а саме: 1,6 млн громадян. Луганська область – це 69% виборців не візьмуть участь у голосуванні, це 1,2 млн громадян», — сказала вона.

Айвазовська також зазначила, що ОПОРА вітає рішення ЦВК про звільнення виборців Донецької та Луганської областей від обов’язку при зверненні до органу ведення Державного реєстру виборців надавати документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування. У той же час мережа відзначає, що ЦВК не приділяла достатньої уваги інформуванню суб’єктів виборчого процесу та широкої громадськості про організацію голосування в тих округах Донецької та Луганської областей, які повністю або частково знаходяться під контролем незаконних збройних формувань.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути