chrome firefox opera safari iexplorer

Офіційно відкрився Всеукраїнський центр пошуку полонених, загиблих і зниклих безвісти учасників АТО

01 жовтня 2014 о 10:02

У Тернополі відбулося офіційне відкриття Всеукраїнського центру пошуку полонених, загиблих і зниклих безвісти воїнів АТО, засновницею якого стала радниця голови Тернопільської облдержадміністрації Алла Борисенко (волонтерське псевдо «Чонгар»).

На прес-конференції з цього приводу журналісти, зокрема, дізналися про результати вже проведеної волонтерами роботи, в результаті якої (за сприяння Центру звільнення полонених ГО «Офіцерський корпус») уже розшукали та звільнили з полону понад двісті військовослужбовців. І більше ста сімей, чиї рідні загинули в зоні воєнних дій, змогли знайти, ідентифікувати та поховати їх як належить.

Як повідомила Алла Борисенко, Центр має у своєму розпорядженні всеукраїнську базу даних поранених, загиблих та зниклих безвісти. Він тісно співпрацює зі згадуваним уже Центром звільнення полонених ГО «Офіцерський корпус» та його регіональними осередками, а також Міністерством оборони України, СБУ, військовими комісаріатами, правоохоронними органами та органами місцевого самоврядування всіх рівнів.

Серед головних напрямків роботи — допомога в пошуку інформації про військовослужбовців, які зникли безвісти, встановлення осiб загиблих, сприяння військовим у відновленні втрачених документів, консультації рідним та близьким воїнів, які потрапили в полон, надання психологічної допомоги.

До речі, Алла Борисенко зазначила, що найпоширенішою помилкою рідних військовослужбовців, які потрапили в полон, є їхні публічні заяви у засобах масової інформації. Це потім дуже гальмує чи й робить неможливим звільнення або обмін, а іноді може коштувати й здоров’я і навіть життя полоненого.

Звернутися до Центру по допомогу можна щодня з 9-ї ранку до 8-ї вечора за телефонами: (068) 65 73 926; (093) 38 44 211; (093) 319 94 20.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути