chrome firefox opera safari iexplorer

Шоколад допоможе зберегти пам'ять

30 жовтня 2014 о 15:00

У ньому міститься речовина флавонол, яка може загальмувати і навіть звернути ефект вікової втрати пам'яті у здорових дорослих людей у віці 50-69 років

У Медичному центрі Колумбійського університету (США) провели дослідження і виявилося, що шоколад допомагає зберегти пам'ять. У ньому міститься речовина флавонол, яка може загальмувати і навіть звернути ефект вікової втрати пам'яті у здорових дорослих людей у віці 50-69 років, пише xxl.ua.

Дослідження проходили під керівництвом професора неврології Скотта Смола.

За результатами дослідження отримано перший доказ того, що ослаблення пам'яті може бути зупинено за допомогою зміни дієти.

37 людей в літньому віці щодня протягом трьох місяців пили спеціальний какао-напій. У деяких цей напій містив велику кількість речовини флавонола, яка є в какао, чаї та різних фруктах і овочах. Контрольна група отримувала напій, в якому флавонола не було.

Виявилося, що люди, які споживали флавонол, краще розпізнавали образи в порівнянні з тим, що було до початку експерименту. Це означає, що їх напій сприятливо впливав на стан їх пам'яті.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути