chrome firefox opera safari iexplorer

Спеції та трави зміцнюють здоров'я

31 жовтня 2014 о 14:01
health.unian.ua

Спеції знижують вміст у стравах натрію, жирів і калорій

Виявляється, вони не тільки роблять їжу смачнішою, але і знижують вміст в ній натрію, жирів і калорій. Червоний перець допомагає схуднути, а кориця стабілізує рівень глюкози в крові і підвищує чутливість до інсуліну, передає meddaily.ru з посиланням на Zee News.

Згідно з даними вчених з Університету Колорадо, додавання спецій і трав у низькокалорійні страви (пісне м'ясо, овочі та макаронні вироби з твердих сортів пшениці) робить їх більш привабливими. А дослідники з Університету Пенсільванії з'ясували: суміш спецій в продуктах з високим вмістом жиру знижує рівень інсуліну та тригліцеридів після їжі.

Вчені вважають: використання спецій і трав при приготуванні їжі зміцнить здоров'я людей. Об'єднавши зусилля, вчені, політики, кухарі і творці продуктів харчування здатні захистити людей від безлічі захворювань.

25 липня

Інші дати
Народився Юліан Кулаковський
(1855, Литва – 1919) – історик, археолог, Фахівець з історії Північного Причорномор'я, Візантії, Стародавнього Риму. Проводив археологічні дослідження античних пам»яток півдня України (Ольвія, Пантікапей). Автор 3-томника «Історія Візантії».
І тільки Рим один до Риму міг рівнятись, І Риму одного міг тільки Рим жахатись. Було бо писано у книзі судьбовій, Щоб скрізь підносив він тріумфу горді брами, Законом для землі поставив присуд свій, А серця мужністю зрівнявся з небесами! (Микола Зеров)
Розгорнути

Майбутні події Дивитися всі