chrome firefox opera safari iexplorer

Спеції та трави зміцнюють здоров'я

31 жовтня 2014 о 14:01
health.unian.ua

Спеції знижують вміст у стравах натрію, жирів і калорій

Виявляється, вони не тільки роблять їжу смачнішою, але і знижують вміст в ній натрію, жирів і калорій. Червоний перець допомагає схуднути, а кориця стабілізує рівень глюкози в крові і підвищує чутливість до інсуліну, передає meddaily.ru з посиланням на Zee News.

Згідно з даними вчених з Університету Колорадо, додавання спецій і трав у низькокалорійні страви (пісне м'ясо, овочі та макаронні вироби з твердих сортів пшениці) робить їх більш привабливими. А дослідники з Університету Пенсільванії з'ясували: суміш спецій в продуктах з високим вмістом жиру знижує рівень інсуліну та тригліцеридів після їжі.

Вчені вважають: використання спецій і трав при приготуванні їжі зміцнить здоров'я людей. Об'єднавши зусилля, вчені, політики, кухарі і творці продуктів харчування здатні захистити людей від безлічі захворювань.

20 жовтня

Інші дати
Народився Яків Степовий
(1883, м. Харків - 1921) – український композитор, публіцист, викладач Київської консерваторії, автор одного з найвизначніших фортепіанних творів «Прелюд пам'яті Т.Шевченка».
Зацвіла в долині Червона калина, Ніби засміялась Дівчина-дитина. Любо, любо стало, Пташечка зраділа І защебетала. (слова Тараса Шевченка, музика Якова Степового)
Розгорнути

Майбутні події Дивитися всі