chrome firefox opera safari iexplorer

Статус учасника бойових дій зможуть отримати близько 6 тисяч бійців АТО

30 жовтня 2014 о 17:26

Статус учасника бойових дій можуть отримати близько 5-6 тис. бійців, які воювали в зоніантитерористичної операції на сході країни.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на міжнародній конференції в четвер повідомив перший заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін.

«Поки остаточних цифр немає. Ми поки що можемо говорити про 5-6 тисяч осіб, які сьогодні можуть отримати статус учасника АТО», — сказав Мущинін.

Також перший заступник міністра зазначив, що з державного бюджету виділено достатньо коштів, щоб забезпечити соціальний захист переселенців і учасників АТО.

«Коштів з держбюджету для соцзахисту учасників бойових дій і переселенців достатньо, щоб реалізувати це повною мірою», — сказав Мущинін.

Він пояснив, що уряд розробив необхідні програми для соцзахисту цих категорій громадян, крім того забезпечено додаткове фінансування за рахунок міжнародних організацій.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Мінсоцополітики повідомили, що статус учасника бойових дій отримали вже понад 800 учасників АТО.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство