chrome firefox opera safari iexplorer

Театральні діячі України попросили позбавити статусу національного Донецький драмтеатр за колабораціонізм

31 жовтня 2014 о 12:40

Звертаємо увагу громадськості та органів державного управління на політику, що проводиться колективом Донецького національного академічного українського музично-драматичного театру, яка проявилась в активній підтримці терористичної організації ДНР.

Поведінка колективу є не лише глибоко аморальною, а є кримінальним злочином, який потребує розслідування та покарання згідно до законодавства України. Спроби виправдати свою поведінку важкою ситуацією в регіоні насправді жодним чином не пояснює і не виправдовує колектив, який носить звання НАЦІОНАЛЬНИЙ.

Ми вимагаємо:

1. Міністерству культури України ініціювати процес позбавлення театру звання Національний.

2. Органам державного управління розпочати процес ліквідації Донецького національного академічного українського музично-драматичного театру.

3. СТД України виключити всіх працівників театру з числа членів Спілки.

4. Міністерству культури України спільно з органами міського управління розглянути можливість тимчасового розміщення та створення можливості для роботи, частини трупи театру, яка не співпрацювала з терористичними організаціями, в одному з українських міст.

5. Розпочати процес позбавлення почесних звань та нагород всіх працівників театру, чия співпраця з терористами доведена.

6. Державному агентству з авторських та суміжних прав провести ануляцію всіх дозволів на виконання драматургії та музичних творів колективом Донецького національного академічного українського музично-драматичного театру.

У найважчі часи театральне мистецтво не має мовчати. Глядач іде до театру не лише за розвагою. Саме зараз від діячів театру глядачі чекають мудрості. Чи має право людина, яка є спільником злочинців, виходити на сцену? Це не цензура і не спроба заборонити протилежну власній думку. Кожен злочин винен бути покараний. Згідно до Закону. Саме цього ми і вимагаємо.

Джерело: ngo.donetsk.ua
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути