chrome firefox opera safari iexplorer

Темперамент людини визначається сезоном, в який вона народилася

20 жовтня 2014 о 17:37

Народження навесні або влітку нерідко робить людей надмірно позитивними. А ось народжені взимку мають імунітет проти дратівливості

Час року, в який народилася людина, впливає на її настрій і на ризик розвитку афективних розладів. Такий висновок вчених їз Угорщини. За словами професора Ксенії Гонди, біохімічні дослідження все пояснюють, передає meddaily.ru з посиланням на Eurek Alert. Справа в тому, що рівень моноамінових нейропередатчиків, дофаміну і серотоніну, сильно різниться протягом року. І ефект від цих сполук може зберігатися все життя. 

В цілому, у людей, що народилися влітку, частіше спостерігається циклотимічний темперамент (у людини різко стрибає настрій) порівняно з народженими взимку. Також народження навесні або влітку нерідко робить людей надмірно позитивними. А ось народжені взимку мають імунітет проти дратівливості. 

«Осінні люди» рідше страждають від депресії, ніж «люди зимові». Описані особливості не відносяться до відхилень, але вони можуть при певних умовах спровокувати виникнення проблем. Тут поєднуються вроджені і зовнішні фактори ризику.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути