chrome firefox opera safari iexplorer

У Харкові намалювали найбільший портрет Шевченка

14 жовтня 2014 о 16:48

У Харкові намалювали найбільший портрет Шевченка в Україні. Відповідну світлину розмістив у своєму Instagram-акаунті користувач maximdondyuk, пише Українська правда. Життя.

Портрет українського поета і художника з'явився на боковому фасаді житлового 16-ти поверхового будинку.

Портрет зайняв майже всю висоту будівлі та начебто дивиться у сквер.

shev-kharkiv,

 life.pravda.com.ua

Як раніше повідомляли ЗМІ, портрет Кобзаря малювали художники творчої групи «Kailas-V». На всі роботи майстри планували використати до 900 балонів з фарбою. Керівник творчої групи Яна Волк сказала, створення портрета присвячено 200-річчю з дня народження Т.Шевченка. На будинку буде зображений портрет письменника, виконаний художником Іваном Крамським. Загальна площа настінного малюнка складе понад 500 кв. м. «Ми обрали саме цей портрет — портрет немолодого Шевченка, щоб показати всю мудрість поета, адже проект присвячений його 200-річчю. Закінчити малюнок ми плануємо через два-три тижні, і, сподіваємося, що погода нам в цьому не завадить. Над графіті на великій висоті працюють три художники, вони люблять свою справу і готові на все, щоб перевершити людські можливості», — зазначила Волк.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути