chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві пісні часів Богдана Хмельницького прозвучали у стилі регі

17 жовтня 2014 о 13:00

У Києві українські рок-виконавці – гурти Kozak System та «Тарас Чубай» ­– презентували легендарний проект «Наші партизани. Пісні самонаведення» у новому звучанні – стилі регі. Організатори розповідають: музика «Самонаведення» – це поєднання мелодики, натиску і ніжності, сучасних ритмів та автентики.

Про це йдеться у сюжет і програми новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK).

Тарас Чубай та Kozak System називають проект «Наші партизани. Пісні самонаведення» національно-патріотичним. Адже у ньому автентична українська музика представлена більш зрозумілою для сучасного слухача – у стилі регі . До нового альбому увійшло 10 композицій, над якими виконавці працювали майже 2 роки.

«Ви почуєте виключно українську музику і ті пісні, які уже генетично закладені у крові кожного українця», – розповідає організатор концерту Петро Качанов.

За словами виконавців, завдання було – не зіпсувати початкового задуму пісень ХVII-XVIII століття та надати їм зрозумілого сучасного звучання. Музиканти зізнаються: неритмічні народні композиції непросто було зробити танцювальними та характерними для стилю регі.

«Пісні доби Богдана Хмельницького, пісні ХVII-XVIII століття – дуже серйозні, це фундаментальна автентична музика нашої держави. Вона є своєрідним кодом української нації. Тож для нас було найважливіше спробувати дати цій музиці дихання та ритм», – розповів вокаліст «Kozak System» Іван Леньо.

За словами Тараса Чубая, пісні з альбому вже звучали у Лондоні та Торонто. Втім, на цьому виконавці зупинятись не збираються.

«Ми хочемо продовжувати грати цю музику у світі. Це найбільш вдале поєднання ритмів регі та народного українського співу. Це саме те, що треба світовому слухачеві», – вважає Тарас Чубай.

Тарас Чубай та «Kozak System» мають намір презентувати свій альбом в Україні. У найближчих планах – дати почути «Наші партизани. Пісні самонаведення» сходу країни.

Джерело: Zik.ua
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути