chrome firefox opera safari iexplorer

У наступному році абітурієнти проходитимуть ЗНО з 12-ти предметів

17 жовтня 2014 о 10:03

Міністерство освіти і науки України унормувало ряд питань проведення незалежного тестування в 2015 році.

Як пише «Освіта.uа», відповідним наказом міністерства, крім усього іншого, затверджено перелік навчальних предметів, із яких буде проведено ЗНО. Враховуючи те, що Міністерство освіти відмовилося від проведення тестування із всесвітньої історії та світової літератури, незалежне тестування в 2015 році буде проведено з 12 навчальних предметів: української мови та літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з англійської, німецької, французької, іспанської та російської мов.

Документом передбачено, що кожен зареєстрований учасник ЗНО матиме право скласти тести не більше як із чотирьох навчальних предметів. Тестування з української мови і літератури традиційно буде обов´язковим для всіх.

Також документом передбачено, що результати базового рівня ЗНО з української мови та літератури будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації за курс повної загальної середньої освіти для всіх випускників старшої школи.

Як писали «Коментарі», ЗНО-2015 буде проводитися в квітні — липні, конкретні дати проведення тестування будуть визначені пізніше.

Раніше у Міносвіти роз´яснили, як будуть проводитися іспити в наступному році. Зокрема, відомство дозволило школам самостійно розробляти завдання для випускних іспитів.

Джерело: Коментарі
Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути