chrome firefox opera safari iexplorer

Українські письменники вчитимуть дітей творчості

31 жовтня 2014 о 10:20

З 15 листопада в «Арсеналі Ідей» діти від 6 до 10 років зможуть навчитися створювати літературні твори у досвідчених авторів, ілюстраторів і видавців. Літературно-освітній курс «Від вигадки до книжки» пропонує всім бажаючим оволодіти секретами письменницької майстерності : від задуму твору, роботи з образами, підбором художніх засобів, до обкладинки та ілюстрацій.

Лекторами курсу будуть дитячий письменник, поет Івана Андрусяк, відомий український казкарСашко Дерманський, письменниця Лариса Денисенко, казкар-лірник Сашко Лірник, художниця-ілюстратор Марися Рудська, поетка Галина Ткачук. Про мету та завдання курсу Cultprostir розповіла координатор  програми Вікторія Матюша: «Курс розрахований на допитливих дітей з яскравою фантазією. Діти матимуть змогу познайомитися з усіма етапами створення книжки від моменту зародження ідеї до її матеріального втілення й просування на ринку, самі спробують себе в ролі авторів. Кожної суботи учасники переходитимуть на наступний етап творення, спілкуватимуться з авторами, редакторами, ілюстраторами, культурними менеджерами. Цікавість курсу в тому, що підсумком стануть дві книжечки, які діти створюватимуть командно протягом усіх занять. «Від вигадки до книжки» дасть можливість талановитим дітям повірити в себе, знайти однодумців. Крім того діти отримають теоретичні знання про основи побудови сюжету, характеристики персонажів, які знадобляться їм і в школі». Більш докладна інформація за посиланням.

Джерело: cultprostir.com.ua
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути