chrome firefox opera safari iexplorer

Українську ікону встановили в Назареті

13 жовтня 2014 о 16:27

Велика копія ікони Холмської Божої Матері, однієї з найбільш шанованих у православ’ї, оригінал якої зберігається у музеї в Луцьку, знайшла почесне місце на подвір'ї біля храму Благовіщення архангела Гавриїла в містечку Назарет в Ізраїлі. Про це повідомляє УНН з посиланням на «Волинь-нова».

Цю ікону з благословення архієпископа Луцького і Волинського УПЦ Київського патріархату Михаїла замовили в обласному центрі. Виготовляв ікону луцький художник Микола Рубан, який і подбав, щоб її ще й прикрасили українським орнаментом.

На свято Різдва Пресвятої Богородиці у Свято–Духівському соборі Нововолинська встановили ікону, до якої прийшло чимало прихожан. Настоятель отець Стефан (Фульмес) провів біля образу Холмської Божої Матері молебень та освятив його. А наступного дня делегація паломників із Волині на чолі з архієпископом Луцьким і Волинським Михаїлом доставили ікону в Ізраїль. Її встановили біля храму Благовіщення архангела Гавриїла в містечку Назарет, де зародилося християнство. Там було відправили службу Божу та подячний молебень за мир в Україні, за здоров'я та благополуччя всіх українців і волинян.

До речі, це вже четверта ікона з України, встановлена біля однієї з найбільших православних святинь

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути