chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні хочуть створити поліцію місцевого самоврядування

23 жовтня 2014 о 13:37

Реформа місцевого самоврядування та децентралізація повноважень дасть можливість містам загальнодержавного, обласного значення, а також районним радам утворювати поліцію місцевого самоврядування.

Відповідний проект закону «Про поліцію місцевого самоврядування» розроблений Мінрегіоном у співпраці з експертами Ради Європи.

Як пояснили в прес-службі Міністерства, проект документу складається з 32 статей, згрупованих у 5 розділів: «Загальні положення», «Організація поліції місцевого самоврядування», «Обов’язки і права поліції місцевого самоврядування», «Служба в поліції місцевого самоврядування», «Матеріально-технічне забезпечення поліції місцевого самоврядування». Також документ містить Прикінцеві положення.

Розробники законопроекту дали визначення терміну «поліція місцевого самоврядування» – це спеціальний правоохоронний орган в системі місцевого самоврядування, що створюється міською (міста загальнодержавного, обласного значення), районною радою чи місцевими радами кількох сусідніх адмінтеродиниць (в межах однієї області) з метою виконання повноважень місцевого самоврядування щодо забезпечення на території, що перебуває під юрисдикцією відповідної ради, законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян та утримується за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету.

Структуру та чисельність поліції буде затверджувати відповідна рада. Така поліція не входитиме до структури територіальних органів МВС України, а підпорядковуватиметься раді, яка прийняла рішення про її створення.

Передбачається, що завдання поліції місцевого самоврядування включатимуть три групи:
— завдання, що передаються від МВС України в процесі децентралізації управління у сфері охорони правопорядку: забезпечення виконання окремих адмінстягнень; охорона громадського порядку, профілактика правопорушень; охорона комунальних об’єктів.

— забезпечення виконання рішень відповідної ради, надання правової допомоги членам територіальної громади, органам місцевого самоврядування.

Джерело: legalans.com
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути