chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні вперше за 300 років виконають сонату італійського композитора Карло Маннеллі

23 жовтня 2014 о 11:45

Світова прем'єра тріо-сонати La Foggia композитора Карло Маннеллі відбудеться в Києві в рамках фестивалю Italia Festival Barocco. Твір буде виконано на концерті-закритті 4 листопада.

Твір Маннеллі зіграють музиканти ансамблю Il Sogno Barocco в такому складі: скрипка, контрабас, вілолончель, теорба. Вокальну партію виконає контратенор Рафаелло Пе. Це буде перше публічне виконання тріо-сонати італійського композитора за останні 300 років у світі. Тріо-соната – один з ключових жанрів камерної музики епохи бароко.

Карло Маннеллі (1640 – 1697) народився, творив і помер в Римі. Він був композитором і першою скрипкою найвідомішого римського музичного ансамблю другої половини XVII століття. Одним з його учнів є відомий італійський композитор і скрипаль Арканджело Кореллі. Маннеллі залишив після себе близько трьохсот творів, серед яких 86 скрипкових сонат і 24 тріо-сонати.

Фестиваль Italia Festival Barocco відбудеться в Києві в Національній філармонії з 23 жовтня по 4 листопада.

Джерело: cultprostir.com.ua
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути