chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні з 24 жовтня істотно похолодає

20 жовтня 2014 о 14:47

В Україну з 24 жовтня прийде істотне похолодання, яке протримається до кінця місяця.

Про це сьогодні на брифінгу заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

«Починаючи з 24 жовтня варто очікувати вторгнення на територію України холодних арктичних повітряних мас і суттєвого зниження температури. Вночі від 1 до 7 градусів нижче нуля, вдень від 0 до +5. Причому холодна погода протримається до кінця місяця. Похолодання буде відчутним і призведе до зниження середньої температури від +1 до +3 градусів. Зниження буде досить стійким і тривалим, що буде підставою для початку опалювального сезону», – сказав він.

Першими під вплив похолодання, за словами Кульбіди, потраплять північні, східні й центральні регіони, а протягом 25 жовтня – захід та південь України.

При цьому директор Гідрометцентру зазначив, що погода на вибори буде прохолодною, але без опадів.

«26 жовтня по всій території України ми не чекаємо опадів, утримається суха і практично ясна погода, а температура буде досить низькою. В нічний період від 1 до 6 градусів морозу і вдень до +6», – зазначив він.

Водночас, за словами Кульбіди, в Україні поки що не очікується утворення снігового покриву.

«Снігу поки що очікувати не варто, маючи на увазі утворення снігового покриву. Однак під час похолодання не виключено випадання невеликої кількості снігу на території північних і західних областей України», – додав він.

Джерело: ТВІ
Розділи: Довкілля

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути