chrome firefox opera safari iexplorer

Вчені розробили нову формулу ідеальної ваги

21 жовтня 2014 о 18:00

Вчені провели масштабне дослідження і з’ясували, як розрахувати оптимальну вагу для чоловіків і жінок.

В ході експерименту вчені оцінили дані про здоров’я, способі життя і смертності випадкової вибірки людей, починаючи з 1985 року. Тривалість і якість життя знижувалося у тих, хто страждав ожирінням. Дослідники знайшли закономірність між об’ємом талії і тривалістю життя.

Виявляється, об’єм талії не повинен перевищувати половини росту. Так, якщо ваш ріст становить 175 см, то об’єм талії не повинен бути більше 87,5 см.

Ріст середньостатистичного 30-річного чоловіка – 178 см, за новою формулою обсяг його талії повинен складати не більше 89 сантиметрів. Якщо ж обсяг талії збільшиться всього на 10% – до 107 см, то людина втратить близько 2 років життя! У жінок ризик трохи нижчий — збільшення талії на 60% від росту загрожує втратою приблизно 1,5 років життя.

Медики всього світу загальноприйнято користуються іншою формулою – ІМТ (Індекс Маси Тіла), яка розраховує оптимальну вагу виходячи зі співвідношення зросту і ваги. Але ІМТ не завжди правильно працює, наприклад, ця формула не підходить для спортсменів, надто високих людей.

Крім того, вчені встановили, що андроїдний (яблучний) тип ожиріння, коли жирові відкладення розташовуються переважно на животі і верхній частини тулуба, більш небезпечний, ніж гіноїдний (грушевидний) тип ожиріння, коли жирові відкладення розташовуються на стегнах, сідницях і в нижній частині тулуба.

2535178_861c096e

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути