chrome firefox opera safari iexplorer

Як проголосувати тим, хто не вдома?

08 жовтня 2014 о 14:20

Центральна виборча комісія дозволила виборцям Донеччини та Луганщини тимчасово змінити місце голосування лише за паспортом, написавши заяву до органу державного реєстру, без надання інших підтверджуючих документів.

Раніше така ж процедура була затверджена для переселенців з Криму. Отже виборці, виборча адреса яких відноситься до території Донецької чи Луганської областей та АРК Крим, при зверненні до органу ведення державного реєстру виборців із заявою про тимчасову зміну місця голосування на період проведення позачергових виборів народних депутатів 26 жовтня 2014 року, можуть не додавати документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування, але з собою потрібно мати паспорт. Проте вимушені переселенці можуть обирати лише політичні партії без права голосу за мажоритарників.

Також є чимало громадян, які перебувають зараз на навчанні, у відрядженні, відпустці, але хочуть взяти у виборах нової Верховної Ради. Відповідно до чинного законодавства, виборці можуть проголосувати не за місцем своєї реєстрації, але їм потрібно звернутися до органу ведення державного реєстру з паспортом чи військовим квитком та довідкою з роботи, навчання чи іншими підтверджуючими документами.

Змінити місце голосування м можна в термін до 20 жовтня включно. Органи ведення державного реєстру виборців знаходяться в приміщеннях районних державних адміністрацій, виконкомів районів в містах Полтава та Кременчук, міських рад в Комсомольську, Лубнах, Миргороді.

Кожен голос важливий, візьми участь в люстрації влади на позачергових виборах!

Регіональний координатор просвітницької кампанії ВГО Центр підтримки громадських ініціатив Ганна Кіященко

Джерело: np.pl.ua
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути