chrome firefox opera safari iexplorer

Як відкриватиметься «Молодість» цього року

24 жовтня 2014 о 12:00

Урочиста церемонія відкриття 44-го Міжнародного кінофестивалю «Молодість» відбудеться 25 жовтня 2014 в Національному палаці мистецтв «Україна».

На церемонії присутні Мер Києва Віталій Кличко та Міністр культури України Євген Нищук.

Традиційний Приз за внесок у світове кіномистецтво, статуетку Скіфський Олень, вручать видатному грузинському режисеру і сценаристу Ельдару Шенгелая. Саме на кінофестивалі «Молодість» починався його творчий шлях. 30 років тому Шенгелая здобув головну премію Всесоюзного кінофестивалю в Києві за фільм «Блакитні гори, або Неправдоподібна історія» — і саме цей фільм покажуть у рамках «Молодості-44».

Також на церемонії буде вручено Відзнаку Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» «За розвиток національного кіномистецтва». Відзнака заснована 2003 року і вручається видатним діячам кіно.

В УРОЧИСТОСТЯХ ВІЗЬМУТЬ УЧАСТЬ АРТИСТИ:

  • Симфонічний оркестр під керівництвом Миколи Лисенка;
  • Найкращі вихованці Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв;
  • Балет Litso Ballet.

РЕЖИСЕР-ПОСТАНОВНИК ЦЕРЕМОНІЇ: Наталя Пятигіна.

ВЕДУЧІ ЦЕРЕМОНІЇ:

Євген Нищук – Міністр культури України, Заслужений артист України;

Тимур Мірошниченко – телеведучий, коментатор конкурсу Євробачення;

Яніна Соколова – ведуча телепрограми «Кіно з Яніною Соколовою» на 5 каналі, акторка;

Руслана Писанка – актриса, телеведуча;

Олег Панюта – журналіст, ведучий телепрограми «События дня» на каналі «Україна».

РОЗКЛАД:

16:00-16:30 – гості церемонії пройдуть по Червоній доріжці;

16:45 — організатори просять гостей зайняти місця у залі у зв’язку з прямою трансляцією події;

17:00 — початок церемонії.

Фільмом-відкриттям стане любовна драма «Три серця» французького режисера Бенуа Жако (Франція-Німеччина-Бельгія, 2014). У головних ролях – Бенуа Поельвоорд, Шарлотта Ґенсбур, К’яра Мастроянні, Катрін Деньов. Прем’єра стрічки відбулася у рамках Венеційського кінофестивалю цього року. У Києві стрічку представить Генеральний директор МКФ «Молодість» Андрій Халпахчі.

Бенуа Жако – визнаний майстер кіно, учасник кінофестивалів у Берліні, Венеції Каннах і Карлових Варах, номінант на премію Сезар, був гостем МКФ «Молодість».

Фільм наданий телевізійним агентством «Русский Репортаж», фестиваль висловлює особливу подяку Директору з кінопрокату Роману Дорофєєву. Дистрибутор фільму в Україні – компанія Parakeet film, фестиваль висловлює особливу подяку Директору з кінопрокату Руслану Товкуну. В Україні фільм «Три серця» вийде на екрани 25 грудня 2014.

44-й МКФ «Молодість» триватиме в Києві 25 жовтня — 2 листопада 2014 року. Сеанси фестивальних фільмів ітимуть у кінотеатрах «Київ», «Жовтень», «Кінопанорама», «Kronverk Cinema Sky Mall». Інші фестивальні локації: кінотеатри «Жовтень» і «Кінопанорама», а також культурно-освітній центр «Майстер Клас».

Джерело: Соцпортал
Розділи: Новини культури