chrome firefox opera safari iexplorer

З 1 січня в Україні запроваджується електронна система адміністрування ПДВ

27 жовтня 2014 о 15:01

Змінами, внесеними до Податкового кодексу України, передбачено запровадження з 1 січня 2015 року електронної системи адміністрування податку на додану вартість.

Про це повідомляє інформаційно-комунікаційний відділ СДПІ з ОВП у м. Львові МГУ Міндоходів.

Як зазначається, запропонована система дозволить проводити в автоматичному режимі як відшкодування цього податку, так і його збір. Ці нововведення стали приводом для обговорення під час засідання «круглого столу» в Спеціалізованій ДПІ з обслуговування великих платників у м. Львові МГУ Міндоходів.

«Нова система адміністрування складатиметься з трьох основних елементів: Єдиного електронного реєстру податкових накладних, банку, в якому будуть відкриті рахунки усім платникам ПДВ, та бази даних митниці – в частині інформації про імпорт та експорт товарів», – повідомив начальник інспекції Олександр Юристовський.

Так, з наступного року для всіх платників ПДВ в автоматичному режимі відкриють електронні рахунки в банку, який буде створений та підконтрольний Національному банку України. Усі податкові накладні складатимуться в електронній формі та реєструватимуться в Єдиному реєстрі податкових накладних. Для цього платник повинен мати достатню суму податкового кредиту, підтверджену зареєстрованими в цьому реєстрі податковими накладними та сплатою ПДВ при імпорті товарів.

«Запровадження електронної системи адміністрування унеможливить формування фіктивного кредиту та отримання неправомірного відшкодування ПДВ з бюджету, а це, у свою чергу, сприятиме підвищенню рівня надходжень податку до бюджету», – йдеться у повідомленні.

На даний час Кабінет Міністрів розробив проект постанови «Про затвердження Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість», який оприлюднено на офіційному веб- порталі ДФС України для громадського обговорення. Цей Порядок визначає механізм відкриття та закриття рахунків у системі електронного адміністрування ПДВ, особливості складання податкових накладних та розрахунків коригування кількісних і вартісних показників до податкових накладних, а також механізм проведення розрахунків з бюджетом із застосуванням ПДВ-рахунків.

Джерело: zik.ua
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути