chrome firefox opera safari iexplorer

«Жовтень» відбудують за кошти киян?

31 жовтня 2014 о 13:39

Мер Києва Віталій Кличко заявляє про створення спеціального фонду для пожертвувань на відновлення столичного кінотеатру «Жовтень».

Про це він заявив, вийшовши до учасників мітингу під стінами КМДА, повідомляє LB.ua.

«Ми зробимо все, щоб „Жовтень“ працював. Ми створюємо фонд для його відновлення», — сказав мер.

«Сам я вже дав 10 тис грн», — сказав мер, при цьому не уточнивши, як він перевів гроші в ще не створений фонд.

Скільки грошей на відбудову кінотеатру буде виділено з міського бюджету — поки що невідомо, але сам Кличко наголосив, що дефіцит бюджету Києва і так становить 3 млрд грн.

В свою чергу директор «Жовтня» Людмила Горделадзе у коментарі виданню заявила, що в кінотеатрі розраховують на підтримку громадськості.

«Ми дуже розраховуємо на підтримку громадськості. Влада швидко реагує саме через те, що активісти вийшли сьогодні на мітинг. Я дуже вдячна тим, хто прийшов, і вражена, наскільки Майдан змінив ставлення суспільства і влади», — сказала вона.

За словами Горделазде, страховка покриє приблизно 15% від вартості реконструкції кнотеатру. Точна вартість відновлення кінотеатру поки невідома, бо ще немає результатів експертизи, яка оцінює збиток.

Додамо, що зараз під КМДА проходить численний мітинг, учасники якого вимагають розслідувати підпал «Жовтня» та інших історичних будівель.

Як повідомляв iPress.ua, у Києві 29 жовтня загорівся кінотеатр «Жовтень» під час показу стрічки з програми фестивалю «Молодість». За повідомленням пожежників, кінотеатр підпалили одразу у кількох місцях.

Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження щодо підпалу кінотеатру. За словами радника міністра МВС Антона Геращенка, замовнику підпалу загрожує 10 років позбавлення волі.

Джерело: ipress.ua
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути