chrome firefox opera safari iexplorer

Чим корисні волоські горіхи

18 листопада 2014 о 10:19

Було доведено, що раціон, багатий на горіхи, гальмує ріст пухлин. Принаймні, у мишей, пише The Nation. Мишей годували цілими горіхами, олією волоського горіха або жиром, що нагадує той, що міститься в горіхах. Даний раціон підтримувався протягом 18 тижнів.

З'ясувалося, що крім позитивного ефекту щодо розвитку раку, горіхи знижують холестерин і підвищують чутливість до інсуліну, що дозволяє зменшити ризик діабету. У горіхах багато корисних речовин, у тому числі, жирних кислот омега-3. А дані кислоти захищають від раку грудей і хвороб серця. Останні дослідження показали: горіхи зменшують показники гормону IGF-1 (інсуліноподібний фактор росту-1). Це впливає на розвиток раку простати і молочної залози, говорить доктор Пол Девіс з Університету Каліфорнії.

Вчені припускають, наявність цинку, клітковини, магнію і селену укупі з жирними кислотами омега-3 справляють позитивний ефект.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути