chrome firefox opera safari iexplorer

Експерти розповіли, чим варто запастися через курс доллара

12 листопада 2014 о 14:28

З початку року українська валюта знецінилася більш ніж на 80%, відповідно найбільше знецінненя гривні стало відчутне на імпортних товарах.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Наприклад, ціни на імпортні медикаменти з початку року зросли на 60-100%. Відповідно, на вітчизняні — усього на 10-15%, розповідають фармацевти.

Також значно подорожчали імпортні продукти, наприклад, маслини, кава, чай, натомість на цінах вітчизняних овочів і фруктів курс доллара не надто позначився.

У той же час на курс доллара не зважають у сфері обслуговування. В одній із столичних перукарень розповіли, що ціни стримують через велику конкуренцію. Проте якщо зросте орендна плата, власники малого бізнесу будуть змушені піднімати ціни.

Олександр Охріменко, президет українського аналітичного центру, вважає, що не варто панікувати і скуповувати доллари, адже точно передбачити курс сьогодні неможливо — він може як піднятися аж 20, так і опуститися до 12. 

На його думку, можуть зростати ціни перш за все на імпортні товари. Перш за все, на паливо, автомобілі, побутову та медіа техніку, а також одяг.

Охріменко вважає, шо ціни на вітчизняні ліки і продукти харчування суттєво не зростуть.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути