chrome firefox opera safari iexplorer

Проїзд у київському метро коштуватиме більше 3 гривень – метрополітен

17 листопада 2014 о 16:26

Собівартість проїзду одного пасажира у Київському метрополітені становить зараз 3,11 грн, а з наступного року зросте до 3,16.

Про це під час прес-конференції розповів заступник начальника комунального підприємства «Київський метрополітен» Валерій Гавриленко.

За його словами, метрополітен розраховує на підвищення ціни на проїзд до кінця цього року, оскільки теперішній тариф не дає розвиватися підприємству.

«Якщо ми хочемо розвивати метро, впроваджувати нові технології, нове обладнання, оновлювати рухомий склад, тариф повинен бути вище», — сказав він.

Одночасно, подорожчання пов’язано як з підвищенням вартості на обладнання, комплектуючі, електроенергія, так і з тим, що мінімальна заробітна плата зросла.

Джерело: hromadske.tv
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути