chrome firefox opera safari iexplorer

У Харкові стартує фестиваль Docudays UA

07 листопада 2014 о 12:10

Одинадцятий Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відкриється в Харкові 7 листопада. Про це УНН повідомили в прес-службі Харківської ОДА.

За інформацією, він стартує показом фільму «Євромайдан. Чорновий варіант».

«Ця кінострічка – альманах трьох місяців революції, від обуреного протесту до народного єднання. Фільм демонструватиметься в кінотеатрі в Харкові тільки 1 раз.

У відповідь на численні запити фільм вже побував на фестивалі „CinéDос-Tbilisi“ і найближчим часом буде показаний в Голландії, Грузії, Канаді, Литві, Польщі, Чехії, Швеції, Швейцарії, Угорщини і навіть Росії», — йдеться в повідомленні.
Зазначено, що протягом тижня в кінотеатрі «Боммер» демонструватимуть фільми-переможці конкурсної програми фестивалю Docudays UA, який відбувся в Києві в березні 2014 року.

«Це, зокрема, фільм-переможець DOCU/ЖИТТЯ „Останній лімузин“ режисера Дар'ї Хльосткіной (Росія, 2014), переможець DOCU/КОРОТКО — стрічка „Ліза, йди додому“ режисера Оксани Бурої (Литва, Естонія, 2012)», — сказано в повідомленні.
Також глядачі зможуть переглянути фільми-призери міжнародних кінофестивалів документального кіно.

Окремою сторінкою фестивалю стане добірка фільмів молодих кінематографістів України: «Сутінки» режисера Валентина Васяновича, «Амосов-Сторіччя» режисера Сергія Лисенка, «Кафе вояж» режисера Романа Бондарчука, «Позитив» режисера Поліни Кельм, «Хворісукалюди» режисера Юрія Речинського.

Сеанси фільмів продовжаться до 13 листопада включно.

Після цього фільми демонструватимуть у різних установах, зокрема, в міліції, пенітенціарній службі, вишах і школах.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути