chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відбудуться пам’ятні заходи до річниці початку Євромайдану

07 листопада 2014 о 17:21

Міністерство культури має намір організувати пам'ятні заходи до річниці початку Євромайдану 21 листопада. Про це на брифінгу 7 листопада заявив міністр культури Євген Нищук, передає Радіо Свобода.

«Обов'язково будуть пам'ятні заходи ... 21 листопада будуть заходи, присвячені початку подій на Майдані», – сказав він.

За його словами, ці заходи не будуть носити святковий характер через трагічність подій на майдані Незалежності.

Нищук повідомив, що програма заходів передбачає концерт «Пісні свободи», в якому візьмуть участь активісти Євормайдану та учасники АТО.

Крім того, 21 або 23 листопада в Києві відбудеться фініш автопробігу Варшава-Київ, присвяченого подіям на майдані Незалежності.

Міністр культури також зазначив, що пам'ятні заходи заплановані на 21 листопада, тому що 22 листопада буде день пам'яті жертв Голодомору.

Нагадаємо,у листопаді 2013 року у Києві розпочалися акції протесту. Під час протистояння з правоохоронцями загинуло близько сотні активістів. Їх назвали Небесною Сотнею.

Джерело: День
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути