chrome firefox opera safari iexplorer

У Лондоні провели марш пам’яті загиблих українських воїнів усіх часів

18 листопада 2014 о 17:50

У Лондоні провели марш пам’яті загиблих українських воїнів усіх часів.

Про це VIDIA повідомили у спільноті London EuroMaidan.

Хода пам’яті розпочалась з Трафалгарської площі. Після короткого вступного слова Голови лондонського відділу Спілки українців Британії Влодка Павлюка та виконання державного Гімну України учасники ходи організовано пройшлися центральними вулицями Лондона до обеліска Сенотаф, що на вулиці Вайтхол.

Колона українців підійшли до монументу, запалили свічки пам’яті в руках і поклали вінок шани Героям-захисникам рідної землі всіх часів. Разом із священниками помолилися за душі загиблих.

Жалобна церемонія, на котрій було кілька сотень людей, завершилася виконанням державного Гімну України та закликом-відповіддю «Слава Україні! – Героям Слава!» українською та англійською мовами.

Ходу організували Союз українців Великої Британії, Молодіжні українські організації та Лондонський Євромайдан.

У Нью-Йорку влаштували акцію підтримки українських захисників на Times Square.

“Ця акція присвячується нашим дорогим героям – захисникам України! Велика вам вдячність – за вашу мужність, за любов до України, за те, що ви нас захищаєте! Низький вам уклін! Хай вас оберігають усі Сили Небесні! Хай кулі оминають вас!”, – написала Facebook активістка Валентина Бардакова.

Нагадаємо, раніше українці Лондона долучились до спільного флешмобу діаспори з восьми країн на підтримку України.

Джерело: vidia.org
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути