chrome firefox opera safari iexplorer

Учні 11-х класів вивчатимуть про Майдан та російсько-українську війну

25 листопада 2014 о 14:21

Міносвіти розробляє матеріали для вчителів та учнів про Революцію Гідності та російсько-українську війну.
Про це йдеться у повідомлені прес-служби МОН.

Наразі експерти працюють над матеріалами у двох форматах:

1.методично-науковий матеріал для вчителів;

2. додаток у вигляді окремого параграфу до підручників з історії України для випускних класів.

На відміну від розширеного методичного матеріалу додаток до підручників буде більш стислим, половину обсягу займатиме інфографіка та ілюстрації.

За словами заступника міністра освіти і науки Павла Полянського, цей параграф покликаний допомогти учням структурувати знання про основні революційні та воєнні події в Україні, які для багатьох учнів і вчителів добре відомі.

«Також параграф має бути побудований на „відкритих“, таких, що не мають готової однозначної відповіді, запитаннях та обговореннях учнів, а не на монологічному викладі матеріалу», — наголосив заступник міністра.

Як повідомлялося раніше, цьогоріч завдання, пов’язані з Революцією Гідності та російсько-українською війною, також включені до програми ЗНО з історії України.

Над створенням методичного матеріалу для педагогів та параграфу для учнів працюють дві групи експертів та істориків. Матеріал буде підготовлений вже до початку 2015 року.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути