chrome firefox opera safari iexplorer

Українські видавництва створюють «Бібліотечку для Донбасу»

11 листопада 2014 о 18:47

Триває акція зі збору книг «Бібліотечка для Донбасу», започаткована Держкомтелерадіо за ініціативою уповноваженого Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірини Геращенко.

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі Державного комітету телебачення і радіомовлення.

За час акції українські видавці направили тисячі книжок у школи Донецької та Луганської області, у місця, де мешкають вимушені переселенці з Криму та Донбасу, військові шпиталі та лікарні, де перебувають поранені українські бійці, учасники АТО.

Нещодавно про своє бажання підтримати благодійну акцію та безкоштовно передати навчальну, методичну, художню та дитячу літературу школам, які знаходяться у зоні АТО, заявили ТОВ «Видавничий дім «ОСВІТА», ТОВ ПКФ «БАО» та ТОВ «Видавництво ФОЛІО».

Нагадаємо, що в благодійній акції із збору книг «Бібліотечка для Донбасу» вже взяло участь понад 50 українських видавців. Про початок акції було заявлено наприкінці серпня під час проведення Київської книжкової виставки до Дня знань, її підтримали учасники Форуму видавців у Львові.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути