chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям спростили процедуру оформлення спадщини

26 листопада 2014 о 09:22

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо питань спадкування.

Про це, як передають «Коментарі», повідомила прес-служба глави держави.

Зокрема, законом (№1709-VII) спрощується процедура оформлення спадщини та реєстрації прав громадян на успадковане ними нерухоме майно, насамперед, у селах. Тепер жителі сільських населених пунктів зможуть оформити необхідні документи за місцем проживання.

«Це не тільки робить відповідні послуги більш доступними для спадкоємців, але й зменшить часові та грошові витрати на їх оформлення», — уточнили в прес-службі.

Коментуючи підписаний Порошенком документ, перший заступник голови Адміністрації Президента Геннадій Зубко зазначив, що прийняття цього документа є реалізацією одного з напрямків децентралізації влади, оскільки органам місцевого самоврядування сільських населених пунктів надаються повноваження з оформлення спадщини.

Крім того, законом скасовується обов´язкове проведення оцінки майна та встановлюється нульова ставка оподаткування у випадках спадкування майна спадкоємцями першої та другої черги. Тобто, у разі оформлення спадщини від чоловіка-дружини, батьків-дітей, баби-діда, брата-сестри.

Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути