chrome firefox opera safari iexplorer

В Києві частину Інститутської вулиці перейменують в Героїв Небесної сотні

06 листопада 2014 о 15:00

Комісія з питань перейменувань при міському голові Києва вирішила перейменувати частину вулиці Інститутська в столиці на вулицю Героїв Небесної сотні. Про це повідомляє депутат, голова комісії з питань культури та туризму Київради Ігор Луценко у своєму Facebook.

«Вирішили назвати вулицю Героїв Небесної сотні (був варіант просто „Небесної сотні“). Найбільш гаряче обговорення – чи повністю Інститутську міняти, чи частково. Вирішили частково – від Хрещатика до Ольгинської», — повідомив він.

Луценко також анонсував перейменування ще низки вулиці Києва.

«Комісія з питань перейменувань при міському голові прийняла декілька рішень. По-перше, рекомендувала Київраді повернути історичні назви: Фрунзе – Кирилівська, площа Дзержинського – Либідська площа», — написав депутат.

«Також (комісія) схвалила і рекомендувала організувати громадське обговорення перейменувань: вулиця Металістів – академіка Брайчевського», — додав Луценко

«Відмовили ми у перейменуванні вулиці Чернігівської чи Старобориспільської на вулицю генерала Пузікова (Пузіков – радянський генерал, воював проти українських військ,починаючи з 20-х років минулого століття, аж до кінця другої світової)», — повідомив він.

Раніше повідомлялось, що більш як 60% киян підтримали перейменуваннявулиці Інститутської на Героїв Небесної сотні.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути