chrome firefox opera safari iexplorer

З грудня українці зможуть долучитися до створення «Народного щоденника Майдану»

10 листопада 2014 о 15:15

1 грудня відкриється інтернет-проект «Народний щоденник Майдану», в якому будуть зібрані в хронологічній послідовності події Євромайдану. Про це заявила радник президента України Ольга Богомолець в ефірі програми Радіо Свобода «Ми Разом».

«Нам дуже важливо зберегти історію, зафіксувати все, що було і зберегти нашу пам’ять. Кожна людина, яка була на Майдані може зайти і залишити свій слід в історії, написавши, що вона тоді бачила й відчувала. Термін у рік дозволяє нам зберегти ті почуття й історію, яка була. Вже через два роки пам’ять, на жаль, стирає велику кількість деталей», — зауважила радник президента.

За словами Богомолець кожен охочий може надіслати свої фото і спогади пов’язані з Євромайданом. Матеріали будуть опубліковані в «Народному щоденнику Майдану».

«Ми запрошуємо всіх, хто має фотографії, хто має свої спогади. Пишіть нам на електронну адресу info@Bogomolets.com.», — сказала Богомолець. 

За її словами, вже до кінця листопада також запрацює громадський інформаційний портал «Люди допомагають людям». Там буде розміщена інформація про потреби кожної родини, де є загиблі й зниклі безвісти. Кожна сім’я отримає прямий картковий рахунок, де акумулюватиметься сума, обрахована за «спеціальним соціальним калькулятором». ОДА мають створити реєстр таких родин.

Нагадаємо, акції протесту в центрі столиці України, Києві, почалися 21 листопада 2013 року після того, як уряд Миколи Азарова вирішив зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.

Джерело: День
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути