chrome firefox opera safari iexplorer

Готується до виходу на екрани перший український трилер

27 грудня 2014 о 12:51

В Україні випустять перший психологічний трилер «Смертельно живий», який надійде в широкий кінопрокат в березні. Про це Корреспондент.net розповіли режисер і продюсер фільму.

За сюжетом головний герой-письменник протягом трьох років отримує СМС з невідомого номера з передбаченнями майбутнього, які збуваються. Знайти автора повідомлення у чоловіка не виходить, і він залишає цю затію, поки не отримує чергове загадкове послання.

Кінострічку знімали за рахунок групи українських інвесторів, але її бюджет поки не розголошують. При цьому зйомки тривалив Києві та Чернігові.

«Ми довго не могли знайти одну з найважливіших локацій — будинок головного героя, але відпочиваючи у своєму рідному Чернігові, я випадково натрапив на будівлю, яка нам ідеально підходила», — розповів режисер, сценарист і один з головних героїв трилера Максим Стецков.

У кінопрокат фільм надійде в березні 2015 року. Наразі домовленість про це є з 80 кінозалами в десятках міст, серед яких Київ, Львів, Дніпропетровськ, Харків та Одеса.

Крім того, зараз відбуваються переговори з представниками всеукраїнських телеканалів про ТБ-прем'єруфільму, а найближчим часом у трилера з'явиться закордонний sales-агент.

«Наразі український кінематограф перебуває в точці неповернення і потребує приватних інвестиціях і ко-продукції, а також правильної державної стратегії розвитку галузі», — вважає виконавчий продюсер фільму Ілля Свідлер.

За його словами, загальний обсяг фільмів, які зараз виробляються в Україні, можна розділити на дві умовні категорії: фестивальнеі комерційне кіно. Протягом 2013—2014 років випустили більше сотні фільмів різного метражу, як при фінансовій підтримці держави, так і без неї. При цьому технічний і смисловий рівень фільмів значно зріс.

За словами продюсера, за два роки в Україні вийшли друком ігрові фільми «Тіні незабутіх предків», «Поводир», «Плем'я», «Ломбард», «Такі красиві люди», документальні «Майдан», «Вавілон'13» та анімаційні «Дівчина з риб'ячий хвостом», «Крамниця співочих пташок», «Бабай». Також вироблено кілька дитячих та сімейних фільмів, зокрема «Іван Сила» і «Трубач».

Раніше повідомлялося, що в Україні заборонили показ фільмів «Тарас Бульба» і «Мами-3», а також телесеріалів «Кремінь» та «Кремінь-2» через їхній пропагандистський характер. Крім того, у кінострічці «Тарас Бульба» Держкіно виявило спотворення історичних подій, фальсифікування і дискредитацію української національної ідеї.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути