chrome firefox opera safari iexplorer

Кабмін встановив щомісячну премію Олегу Сенцову

04 грудня 2014 о 11:23

Кабінет Міністрів України встановив українському режисерові Олегу Сенцову щомісячну премію в розмірі п'яти мінімальних заробітних плат. Про це йдеться в постанові уряду.

Міністерству культури доручено забезпечити виплату родині Сенцова премії до його звільнення з-під варти за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Гранти Президента України молодим діячам мистецтва для створення і реалізації творчих проектів у сфері кінематографії та премії за видатні досягнення в галузі кінематографії». Ця постанова діє до 1 січня 2016 року.

Нагадаємо, ще 12 листопада під час засідання уряду прем'єр-міністр Арсеній Яценюк оголосив, що члени уряду перерахують «не як уряд, а як прості громадяни, місячну зарплату його родині», а також визначаться із постійною грошовою допомогою.

Сенцова затримали співробітники ФСБ за звинуваченням в організації теракту на території Криму. Зараз він перебуває в СІЗО «Лефортово», йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до 20 років.

У вересні Лефортовський суд Москви продовжив термін утримання під вартою українського режисера до 11 січня 2015 року.

Міжнародна спільнота вважає Сенцова політв’язнем та вимагає від Росії його звільнення.

В Україні відбувається “Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова”. Зараз він триває в Одесі.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути