chrome firefox opera safari iexplorer

Кількість депутатів у Київраді доцільно скоротити вдвічі, — опитування

08 грудня 2014 о 14:41

Кияни хотіли би бачити Київраду удвічі меншою. Такі висновки можна зробити за результатами соціологічного дослідження, проведеного «Українським демократичним колом» 21-27 листопада 2014 року в Києві.

«Отож, кияни повністю підтверджують мою ідею про необхідність скорочення (щонайменше наполовину) депутатського складу місцевих рад», – написав народний депутат Микола Томенко на своїй сторінці у Facebook з нагоди Дня місцевого самоврядування, що відзначався вчора.

Так, на запитання: «На вашу думку, якою повинна бути кількість депутатів Київради?» відповіді розподілилися таким чином: до 30 депутатів – 30,7%, до 60-ти – 48,6%, до 120-ти – 9%; важко сказати – 11,7% опитаних.

«Отож, майже 80% киян підтримують скорочення депутатів Київради з нинішніх 120-ти до 60, тобто – в два рази. Переконаний, що і в цілому по країні такий підхід буде підтриманий місцевими громадами», – вважає Микола Томенко.

Він зауважує, що за його підрахунками, таким чином депутатський корпус було би скорочено на 120 тисяч депутатів місцевих рад. Проте, зрозуміло,що такий крок необхідно підкріпити розширенням повноважень місцевого самоврядування.

Також він нагадав і про своє переконання у необхідності скорочення кількості депутатів Верховної Ради – до 300. «Як кажуть у народі: менше депутатів – більше користі!», – підсумував М. Томенко.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути