chrome firefox opera safari iexplorer

Конкретні терміни початку мобілізації має затвердити Верховна Рада

26 грудня 2014 о 17:02

Конкретна дата початку першої хвилі мобілізації стане відомо після того, як Верховна Рада проголосує за відповідний законопроект.

Про це під час брифінгу повідомив перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування, генерал-майор Генштабу ЗСУ Володимир Талалай, передає кореспондент УНН.

“Терміни проведення мобілізації призначаються згідно подання президента та затверджуються рішенням Верховної ради України. Тому конкретні терміни будуть визначені тільки тоді, коли Верховна Рада проголосує за відповідний закопроект”, — повідомив В.Талалай.

Він також наголосив, що інформація про початок першої хвилі мобілізації з 20 січня відповідає дійсності, втім ще не є затвердженою.

“Враховуючи сроки, в які ми провели мобілізацію в цьому році, то для забезпечення послідовної заміни військовослужбовців в частинах, укомплектованих, призваними за мобілізацію першої черги, відповідно нам потрібно провести мобілізацію не пізніше кінця січня місяця”, — додав він.

Як раніше повідомлялось, протягом трьох хвиль мобілізації у 2015-му році буде призвано близько 50-ти тисяч осіб.

Загалом в наступному році планують провести три хвилі мобілізації: в січні, квітні та червні.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути