chrome firefox opera safari iexplorer

Київський патріархат пропонує звести Десятинну церкву і присвятити її захисникам України

15 грудня 2014 о 20:04

Священний Синод Української Православної Церкви Київського Патріархату, який відбувся 13 грудня, виступив з ініціативою відродження історичної Десятинної церкви.

За задумом єпископів, це храм мав би стати своєрідним пам’ятником усім борцям за свободу, єдність і незалежність Руси-України, в тому числі Героям Небесної Сотні та захисникам України і мирним жителям, загиблим цього року від нашестя чужинців на Донбасі, пише РІСУ.

Як інформує офіційний сайт УПЦ КП, з нагоди ювілеїв 1000-ліття упокоєння рівноапостольного князя Київського Володимира, мученицької кончини святих страстотерпців князів Бориса і Гліба та 900-ліття перенесення їхніх мощей Синод ухвалив рішення провести у 2015 р. загальноцерковні урочисті заходи; 27-28 липня 2015 р. присвятити ювілею традиційне щорічне відзначення свята Хрещення Руси-України і Хресний хід до пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру у Києві. Також звернутися до Президента і Уряду України з проханням провести у 2015 р. державні заходи, присвячені ювілеям видатних постатей вітчизняної історії.