chrome firefox opera safari iexplorer

Люди, «прив’язані» до робочої електронної пошти, шкодять своєму здоров'ю — дослідники

03 грудня 2014 о 09:27

Сучасне суспільство вважає, що ідеальний працівник – це той, хто весь час перебуває в режимі «on». Проте готовність відповідати на робочі електронні листи в будь-який час насправді лише шкодить.
Це підтвердило опитування, проведене в США торік.

Його результати надрукувало видання Journal of Occupational Health Psychology, пише The Huffington Post.

Середньостатистичний «білий комірець» витрачає на електронну пошту 28% свого робочого часу. Проте 81%, як показало опитування, перевіряють її й поза офісом.

Понад третина респондентів повідомили, що, коли не працюють, все одно перевіряють пошту по кілька разів на день. Третина запевнили, що зазвичай відповідають на робочі імейли впродовж 15 хвилин.

Експерти визначають цей тип стресу як «телетиск» – страх відволіктися від телефона, щоби не проґавити важливого дзвінка чи листа від начальника, клієнта чи колеги.

Як підтвердили результати дослідження, від цього страждає і працездатність, і здоров'я. учасники з телетиском у ході опитування частіше погоджувалися з такими твердженнями як «Уранці мені бракує енергії на роботу», скаржилися на втому та нездатність зосередитися.

Окрім цього дослідники відзначили кореляцію телетиску з поганим сном та пропуском роботи.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути