chrome firefox opera safari iexplorer

Малюнок 10-річної українки з'явиться на американських різдвяних листівках

17 грудня 2014 о 16:40

Різдвяний малюнок, на якому зображена Богородиця з маленьким Ісусом, три царі і пастух, 10-річна Катруся Лукіна з містечка Дрогобич на Львівщині намалювала ще два роки тому, передає «Комсомольская правда в Украине».

«Ми й самі до пуття не знаємо, як це вийшло, — розповіла розчулена мама Каті Любов Лукіна. — Цю картинку Катруся малювала до свята святого Миколая два роки тому. Її відібрали для участі у творчому конкурсі в Прикарпатті, де він посів перше місце. А потім його викупила жителька Вашингтона на ім'я Христина, яка колись давно емігрувала з України до Америки. Ця жінка написала на адресу художньої школи, де займається Катя, і пообіцяла вислати їй у подарунок фарби і 100 доларів. Чули, що вона нас шукає, але поки що з нами не зв'язувалася».

Як з'ясувалося, у Вашингтоні малюнок Катрусі теж посів перше місце на художньому конкурсі і здобув право друкуватися на різдвяних листівках.

Педагогів художньої школи, в якій навчається Катруся, просто розпирає від гордості.

«Катя дуже талановита дівчинка, у якої є свій почерк і своє бачення мистецтва. Вона любить яскраві фарби, малює яскраві картини, нам дуже приємно, що у нас навчаються такі діти», — зізналася викладачка школи Ольга Демкович.

Але найбільше, напевно, тішиться Катрусин дідусь, адже це він чотири роки тому привів онучку в художню школу. Хотів, щоб вона пішла його слідами — дід теж малює. Але сама дівчинка пов'язувати своє майбутнє з художнім мистецтвом поки що не поспішає — каже, про професію ще не думала, зарано.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути