chrome firefox opera safari iexplorer

Синоптики прогнозують Новий рік без снігу

17 грудня 2014 о 12:49

Перед новорічними святами синоптики прогнозують в Україні підвищення температури до 3-5 градусів. Хоча, відчуття буде, що на вулиці на кілька градусів менше — небо буде вкрите хмарами, подекуди туман, а зимовий сніг замінить осіння мряка. Ще прохолодніше буде у західних регіонах країни, де стовпчики термометра покажуть -2 — 0 градуcів, пише Україна молода.

Новий рік, за словами синоптиків, теж буде без снігу, а до того ж можлива ожеледиця та невеликий дощ. «Наразі важко щось сказати про новорічну погоду, але буде порівняно тепло. Дощитиме на заході, в центральних та східних районах України — ожеледиця. Так пройдуть і Різдвяні свята, а от надалі прогнозується похолодання», — повідомила «УМ» керівник відділу метеорологічних прогнозів Людмила Савченко.

Разом із теплом в Україні зростає і ризик підхопити вірусні застудні захворювання. Лікарі попереджають, що потрібно краще слідкувати за своїм здоров’ям, щоб не опинитись на Новий рік у ліжку.

«Перш за все потрібно тепло одягатися. При можливості пити гарячі напої. Їсти побільше вітамінів, особливо такі невід’ємні у новорічні свята цитрусові, які не тільки зміцнять імунітет, а й піднімуть святковий настрій. Гарним способом зігрітись і звеселитись є гаряче вино, яке при потребі навіть допомагає побороти хворобу», — ділиться святковими порадами сімейний лікар Євген Роженюк.

Розділи: Довкілля