chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкрилась виставка картин намальованих кульковою ручкою

26 грудня 2014 о 09:12

25 грудня 2014 року в Карась Галереї (Київ, Андріївський узвіз 22-а), відбулася презентація унікального щорічного арт-проекту «А4, Кулькова ручка».

Під час заходу автор і куратор проекту Євген Карась ознайомив гостей з експозицією цього року і представив авторів, роботи яких були відібрані для участі.

«А4, Кулькова ручка» — проект, в якому художники з допомогою звичайних матеріалів, кулькової ручки та офісного паперу А4, переосмислюють форму художнього твору, розширюють рамки художнього контексту і створюють справжні шедеври сучасного мистецтва. Він проводиться Карась Галереєю з 2006 року вже дев'ятий раз поспіль напередодні Нового року спільно з Voronov Art Foundation.

gazeta.ua

 gazeta.ua

 

За цей час в експозиції взяли участь більше 2000 робіт відомих українських художників, серед яких: Тіберій Сільваші, Ілля Чічкан, Маша Шубіна, Влада Ралко, Анатолій Криволап, Павло Маков та багато інших; твори українських письменників і архітекторів, а також аматорські офісні замітки, замальовки.

Виставка триватиме з 25 грудня 2014 року до 13 січня 2015 року. Вхід вільний, повідомляє Gazeta.ua.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути