chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові відбудеться концерт до 25-річчя гурту «Плач Єремії»

22 грудня 2014 о 12:20

19 січня у Львівській Опері гурт «Плач Єремії» дасть два великих концерти з нагоди ювілею.

Музиканти виконають добре відомі та улюблені пісні, які виконувались протягом 25 років діяльності гурту. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив лідер гурту Тарас Чубай, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на gazeta.ua.

«Ми вже декілька днів у Львові, зараз у нас щоденно тривають репетиції. Для Львівської опери ми готуємо серйозну програму, яка представить ретроспективу пісень за час нашої творчої діяльності, — розповів співак. — Ми покажемо все, що робив Плач Єремії за 25 років. Частину старих пісень буде виконано у новому аранжуванні, адже вони були записані ще в юнацькі роки. Також плануємо прем'єру пісні на вірш Юрка Андруховича».

Виступлять артисти у складі, який був сформований ще у середині 90-х років: Всеволод Дячишин (бас-гітара), Юрко Дуда (клавішні, труба), Андрій Надольський (ударні). Також до гурту долучився як мультиінструменталіст Андрій Войтюк.

Як зазначив лідер гурту, на ювілейному концерті артисти виконають більше співаної поезії.

Гурт «Плачу Єремії» є одним з найвизначніших українських рок-гуртів, творчість яких стала культовою. Їх пісні — це переважно серйозні, філософські вірші, більшість яких написані батьком Тараса — Григорієм Чубаєм. Це інтелектуальна рок-музика, яка спонукає до роздумів, яка надихає.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути