chrome firefox opera safari iexplorer

У рейтингу свободи слова українські інтернет-ЗМІ скотились до «частково вільних»

05 грудня 2014 о 12:40

У рейтингу свободи інтернет-ЗМІ Україна різко погіршила свої позиції з травня 2013 по квітень 2014 року.

Про це свідчать дані дослідження «Freedom on the Net 2014», проведеного міжнародною неурядовою організацією Freedom House.

Дослідження показало, що стан свободи слова в Інтернеті погіршився. За підсумками 2014 року Україна в даному рейтингу перемістилася з групи «вільних» держав в групу «частково вільних».

«Протягом 2013 — 2014 років сфера онлайн в Україні зіткнулася з ростом тиску, однак вона все ще залишається вільною частиною медіапростору», — йдеться у звіті.

Погіршення свободи слова в Інтернеті, за даними Freedom House, пов'язане насамперед з насильством щодо користувачів соцмереж, а також інтернет-журналістів під час Евромайдана.

Крім того, дослідження показало, що на сьогоднішній день з 45,5 мільйонів громадян України є користувачами Інтернету є 42%. Цей показник значно збільшився з 2013 року, коли інтернет-ЗМІ читали 34% громадян нашої країни.

Зазначимо, що країнами, в яких стан інтернет-ЗМІ вважається «не вільною», є Китай, Таїланд, В'єтнам, Узбекистан, Пакистан, Іран, ОАЕ, Сирія, Саудівська Аравія, Ефіопія, Судан, Єгипет, Білорусь.

Росія також перебуває у групі «частково вільних» держав. Однак відсоток інтернет-користувачів там вище, а стан свободи слова в цілому нижче.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути